Тази вездесъща и любима напитка има многоизмерни здравни ползи.
Има най-малко десет причини да пием кафе често:

Освобождава напрежението

Кафето намалява значително напрежението и състоянието на депресия. Някои химични вещества, съдържащи се в него, спомагат значително за намаляване на депресията. То е изключително ефективна превенция срещу рак на гърдата и рак на кожата.

Предпазва от рак на кожата

Установено е, че в кафето има съставки, които възпрепятстват образуването и развитието на UVB индуциран тумор. Интересно проучване разкрива, че то спомага за предотвратяване увреждането на кожата от вредните UV лъчи, така че пиенето на определени количества кафе в ежедневието е от изключителна полза.

Намалява риска от диабет

Едно от най-невероятните предимства на кафето е, че рискът от диабет намалява значително. Установено е, че редовният прием на кафе на дневна база може да намали риска от диабет с почти 22%.

Намалява възпаленията

Кафето притежава удивителната способност за намаляване на възпалението до голяма степен. Действайки като антиоксидант, любимата ви чаша кафе неутрализира радикалите в организма, които могат да предизвикат възпаление.

Кафето и Алцхаймер

Една от най-добрите причини да се пие повече кафе е фактът, че кафето намалява до минимум вероятността от Алцхаймер. Ако пиете около пет чаши на ден, рискът от това заболяване намалява с 65%.

Помага за избягване на цироза

Опасните чернодробни заболявания като цирозата могат да бъдат избегнати, ако пиете кафе по-често. Рискът от развитие на тази смъртоносна болест на черния дроб е много по-малък за хората, които пият кафе.

Защита срещу акне

Кафето е идеалната защита срещу акне. Киселинното рН свива порите и създава здравословен защитен слой върху кожата.

Подобрява здравето на кожата

Установено е, че като цяло здравето на кожата може да се подобри, ако пиете кафе редовно. То може да й придаде по-свеж и младежки вид.

Спира косопада

Кофеинът може да стимулира растежа и развитието на космения фоликул. Заради този положителен ефект на кафето върху растежа на косата, изследователите започнаха да намират начини за лечение на преждевременна или внезапна загуба на коса с помощта на съставките, съдържащи се в кафето.

Намалява мускулните болки

Ако се натоварвате физически повече от необходимото, кафето би могло да се окаже перфектният стимулант за мускулите ви. Можете успешно да се отървете с почти 50% от мускулните болки.

Това са някои от най-важните ползи, които любимата чаша кафе може да ви даде. Така че следващия път, когато сте на път да пиете кафе, спомнете си за всички тези ползи и се наслаждавайте на всяка глътка!

Източник: iwebstreet.com